Технологічна практика студентів спеціальності "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” є завершальним етапом навчального процесу, важливою частиною підготовки висококваліфікованих фахівців сфери інформаційно-документальних комунікацій суспільства. Вона проводиться з метою узагальнення та вдосконалення знань, практичних вмінь і навичок на базі конкретного суб’єкта господарювання, оволодіння професійним досвідом та готовності майбутнього фахівця до самостійної трудової діяльності, збору матеріалів для здачі державних кваліфікаційних екзаменів.

Метою практики є закріплення теоретичних знань, які були отримані в процесі навчання, формування в студента професійного вміння приймати самостійні рішення в певних виробничих умовах, оволодіння студентами сучасними методами, формами організації, знаряддями праці в галузі їх майбутньої спеціальності.

Завданнями практики є ознайомлення студентів із специфікою майбутньої спеціальності, отримання професійних вмінь і навичок із загально-професійних і спеціальних дисциплін, робітничих професій, передбачених навчальним планом спеціальності.

Технологічна практика організовується в державних та підприємницьких закладах, де накопичуються відповідні інформаційні ресурси і створюються бази даних: центри науково-технічної інформації, архіви, відділи інформації та служби маркетингової інформації організацій та підприємств, рекламних агентств, консалтингові та аудиторські фірми, інформаційні підрозділи засобів масової інформації, інформаційні служби центрів зайнятості населення тощо.

Обсяг, зміст і строки проведення технологічної практики визначаються наскрізною програмою практики, а також робочою програмою технологічної практики.

Тривалість практики: 5 тижні