Мета дисципліни: формування необхідних знань з позицій хімічної логіки про чинники, які забезпечують якість готової харчової продукції. Ці знання є необхідною базою для формування навичок регулювання процесів, які гарантують якісні характеристики харчових систем.

Завдання дисципліни:

• здобуття та удосконалення студентами нових знань про хімічний склад харчової сировини, продуктів її переробки та хімічні перетворення, які протікають в них при зберіганні, технологічній обробці та в процесі харчування людини, ознайомлення з сучасними методами дослідження.

розвиток професійного мислення студентів, забезпечення свідомого розуміння закономірностей перетворень, в основі яких є гідролітичні, окиснювальні процеси, процеси взаємодії окремих компонентів між собою, які відбуваються з різною швидкістю під впливом різних факторів: температури, рН-середовища, тиску і т.п.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

Хімічний склад харчової сировини, продуктів її переробки.

Хімічні перетворення, які протікають в них при зберіганні, технологічній обробці та в процесі харчування людини.

вміти:

Використовувати розуміння взаємозв’язку процесів обміну в організмі людини для удосконалення хімічного складу харчової продукції.

Аналізувати хімічний склад харчової сировини, продуктів її переробки.

Здійснювати системний аналіз якості сировини та продуктів з метою прогнозування зміни комплексу властивостей в процесі переробки, зберігання та приготування продуктів з відповідними властивостями.